VR Bril met ontwerp

Digitaal bouwen

Technologie is onze bondgenoot, zowel op kantoor als op het bouwterrein. Het leidt tot een sneller en efficiënter bouwproces waarbij bovendien minder fouten gebeuren. Het oude papieren bouwplan is dus klaar voor het museum. In de plaats biedt een virtueel model al meteen een diepere inkijk in uw  toekomstige gebouw.

Plannen maken gebeurt in 3D: helemaal digitaal. Het virtuele ‘bouwinformatiemodel’ of BIM is goed ingeburgerd, toch blijft Bolckmans niet ter plaatse trappelen. Virtueel bouwen is de toekomst .

Virtuele efficiëntie

Bolckmans bouwt in functie van uw activiteiten en daarin moet elk detail kloppen: van de grootte van machineparken tot loskades voor leveranciers en installaties voor de productie.

Al van bij het prille begin van 3D-bouwtekeningen trok Bolckmans het voortouw. Nu BIM overal ingeburgerd is, blijven we verder innoveren. Met dergelijke modellen zitten we al vanaf de eerste pennentrekken goed.

Een BIM houdt namelijk rekening met álle specificaties:

  • de complete constructie,
  • de gebruikte materialen,
  • het bouwperceel,
  • alle technische installaties 
  • en alles wat verder relevant is voor uw gebouw en behoeften
Ethnicraft 3D

Kennisdatabank

Het pas- en meetwerk gebeurt dus digitaal en op voorhand. Zo vermijden we fouten op de bouwplaats, wat u onnodige kosten en tijdverlies bespaart. Maar dit uitvoerige informatiemodel bewijst nog lang na de bouwfase zijn nut. Met enkele klikken krijgt u bijvoorbeeld een interactief overzicht van alle zichtbare en onzichtbare leidingen. Of had u eerder nood aan de juiste gebruiks- en onderhoudsvoorschriften van de gebruikte onderdelen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

man met ipad op werf
digitaal bouwen

De stappen van een succesvol, digitaal bouwproject

1

Elke samenwerking begint met een  grondige kennismaking zodat we een compleet inzicht krijgen in de werking van uw bedrijf. We analyseren uw huidige huisvestiging en uw ruimtebehoefte. Zo komen we tot een programma van eisen en een plan van aanpak. Raken we het eens over de grote lijnen, de timing en het budget? Dan leggen we alle afspraken vast in een samenwerkingsovereenkomst..

2

Een architect gaat aan het werk met het schetsplan. Het hele bouwteam zit samen om een voorontwerp verder uit te werken op basis van het eisenprogramma. Vanuit het 3D-model maken we een virtual reality tour door uw toekomstig gebouw. In deze fase krijgt u een helder beeld van het resultaat. Pas wanneer u elk detail goed vindt, komt er een definitief bouwkundig ontwerp. Op dat moment kunnen we ook een gedetailleerde, bindende prijsaanbieding doen. Na uw akkoord  wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.

3

De samenwerkingsovereenkomst die we eerder opstelden, zetten we om in een gedetailleerde bouwovereenkomst. Intussen begint voor ons het bouwen ‘op papier’: we werken volgens het BIM-principe het gebouw eerst virtueel helemaal uit. In deze fase blijven budgettaire optimalisaties steeds mogelijk... Prijsverhogende verrassingen zijn er niet, want u hebt uw akkoord over de totaalprijs al gegeven.

4

Na de grondige voorbereiding loopt de constructie van een leien dakje. Ook tijdens de bouw blijft u nauw betrokken. Onze projectmanager is uw vast aanspreekpunt. Dankzij onze automatische projectadministratie blijft u op elk moment up-to-date. .

5

Als laatste stap overhandigen we u de sleutels van uw nieuwe gebouw: We laten u trouwens niet aan uw lot over, maar blijven u bijstaan tijdens de ganse levensduur van uw nieuwe pand..

 

LAuryssen render
Lauryssen