SDGS

Duurzaam ondernemen

Duurzaam Ondernemen

Bolckmans is dit jaar trotse deelnemer van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Dit betekent dat we acties ondernemen die gelinkt zijn aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.

Onlangs hebben we onze actielijst succesvol verdedigd bij de evaluatiecomissie.

Concreet zullen we ons de komende maanden verder blijven inzetten voor een duurzame bedrijfsinfrastructuur, een goed bestuur, klimaatbeleid, natuurbehoud, personeelsbetrokkenheid, duurzame energieverbruik ...

CO2 Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een krachtig instrument voor duurzaamheid, ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-uitstoot. Bij Bolckmans hebben we dit instrument ingezet om onze eigen voetafdruk te meten en om doelgerichte maatregelen te implementeren die jaarlijks tot een vermindering leiden.

Onze toewijding is helder: we streven ernaar om tegen 2026 onze CO2-voetafdruk met 25% te verminderen.

Ontdek hieronder onze CO2-voetafdruk, bekijk ons actieplan met reductiedoelen en -maatregelen, en leer meer over de sectorinitiatieven waar we aan deelnemen.  Op de website van SKAO kunt u extra informatie vinden met betrekking tot de CO2-prestatieladder. 

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst!

Certificaathouders (co2-prestatieladder.be)
hand met wereldbol

Footprint